Vrouwen met een missie www.nap1325.nl

Dia8Eerste missie geslaagd! Met Joke Florax en onze Minister Jeanine Hennis-Plasschaert in actie voor vrouwen, vrede en veiligheid.

Joke is als politievrouw zelf op uitzending geweest en is nu binnen Politie Nederland DE contactpersoon als het gaat om de strategische inzet van vrouwen in politiemissies. Want inzet van vrouwen is geen ‘nice to have’, maar dient een strategisch doel voor de (politie) organisatie, zowel in Nederland als daarbuiten. En dat is waar zij zich op concentreert.

Wat kunnen wij doen om (politie) vrouwen elders te ondersteunen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit thema #gender niet interessant is voor even, maar een blijvend agendapunt is waar Nederland integraal, dus ook met Defensie en andere ministeries een effectieve bijdrage aan levert?

Vrouwen met een missie!
Komt dit zomaar uit de lucht vallen? Nee, niet. Actie op dit gebied is conform VN afspraken waar ook Nederland zich aan heeft gecommitteerd. Namelijk de VN resolutie 1325. Dit is uitgewerkt in een plan. Het Nederlandse Actie Plan 1325 is een samenwerkingsverband van ministeries, universiteiten, en ruim 40 Nederlandse ontwikkelingsorganisaties, diaspora- en (vrouwen)vredesbewegingen. Zij zetten zich in om de politieke en leiderschapsrol van vrouwen in (post-)conflictgebieden te stimuleren. Informatie vind je op http://www.nap1325.nl.

Ben jij ook een vrouw met een missie? 
Doe mee! Laat je zien op Facebook, Twitter, kom naar evenementen of neem contact op met NAP1325 via de website www.nap1325.nl
Kijk voor activiteiten en (vrijwilligers) functies ook eens op www.womeninc.nl en www.oneworld.nl of word reservist 🙂 www.defensie.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s