Zaterdag 8 maart Internationale Vrouwendag. In Montferland, Gelderland gaat alles uit de kast!

Een bijzondere eer en verrassing om door Annemieke Meiborg benaderd te worden voor dit evenement. Op twee locaties zijn vrouwen welkom om te ruilen, te delen, zowel letterlijk wat spullen betreft, maar ook ervaringen worden gedeeld. Op het 10 minuten podium krijgt wie het wil de vloer. De kracht van vrouwen. Delen, verbinden en inspireren. Ik ben heel benieuwd wat voor verrassends er voorbij gaat komen.

Waarom vind ik Internationale Vrouwendag van belang? Hebben we mannen niet nodig en zijn we daarmee anti-man?
Nee. Helemaal niet. In mijn ogen is het een strategisch belang en essentieel in de wereld, dus ook lokaal, dat er een mix is van mannen en vrouwen in besluitvorming over onze maatschappij.

NAP1325 noem ik graag. De rol van vrouwen in het vredesproces (VN resolutie 1325). Want wat er gebeurt met vrouwen in oorlogstijd kan iedereen bedenken. Waar mannen vechten, afslachten en vrouwen soms stelselmatig worden misbruikt. Na zulke ervaringen toch de kracht en moed te hebben om kinderen groot te brengen met hoop, liefde en inspiratie om hun en onze toekomst beter te laten zijn. Dat verdient respect. Terwijl wij hier veilig zitten zie ik het als onze taak om hen te helpen. Als netwerk kunnen we meer. Met een mix van mannen en vrouwen in de politieke top en belangrijke posities kunnen we meer bereiken. En het doel? Vrede, veiligheid, stabiliteit, kansen voor iedereen, voor nu en in de toekomst. Kunnen wij daar iets aan doen?

Kan 1 vrouw het verschil maken? Ja.
We kennen de zwarte vrouw die in Amerika weigerde haar plaats in de bus af te staan. We kennen Malala die zich hard maakt voor onderwijs voor meisjes. Het kan. En soms voel je je een roepende in de woestijn, maar als je van binnen weet dat je op de juiste weg bent en je vindt elkaar op dezelfde reis dan komt dat goed. Ik ben ontzettend blij met het podium dat Annemieke Meiborg mij biedt waar ik dit mag delen. Ik verheug me erop en weet nu al dat ik daar met nog meer motivatie, inspiratie en volharding vandaan zal komen. Heel graag tot ziens!

Persbericht

Op zaterdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, kunnen vrouwen uit Montferland, hun overbodige spullen ruilen met elkaar. Van 12.00 – 16.00 uur is er in Het Barghse Huus, in ‘s-Heerenberg en in het Albertusgebouw in Didam, volop gelegenheid om te kunnen geven, te ontvangen en te verbinden. Dat kan op verschillende manieren. Er is een ruilmarkt voor kleding, schoenen, tassen, accessoires, boeken, cd’s, dvd’s, huishoudelijke apparaten etc. Maar er kunnen ook diensten worden geruild. “Stel je hebt een geweldig leuke jurk gezien en jij kunt daar een uurtje strijken voor teruggeven”, zegt Simone de Haas van de organisatie. De ruilwaarde wordt onderling bepaald. Voor verlangens en wensen kunnen vrouwen een kaartje hangen in de boom van verlangen, zodat deze zichtbaar worden voor anderen. Op beide locaties is ook een plek ingericht voor vrouwen die hun bedrijf of hobby willen presenteren, een boodschap willen uitdragen, of een mooi verhaal willen delen. Alles kan en mag, zolang het maar niet langer dan 10 minuten duurt. Het evenement is gegroeid vanuit Het Wereldcafe, een initiatief van de werkgroep Internationale Vrouwendag Montferland 2014, met vraagstukken als: Vrouw zijn, wat betekent dat voor je?, Waar zie je kansen ? En wat kunnen we daarmee in Montferland ? Daaruit bleek, dat mensen zoeken naar een andere vorm van samen leven. Een samenleving met meer verbinding, samen delen en er zijn voor elkaar. Vrouwen doen dat al. Daarom is dit jaar gekozen voor het thema: Vrouwen, maken het verschil ! Met als doel op 8 maart deze kracht van vrouwen te vieren en te versterken. Een dag om te kunnen geven en te kunnen ontvangen. Om de verbinding met andere vrouwen te leggen. Kortom, de kans voor vrouwen om alles uit de kast te halen dus. Voor meer informatie: Simone de Haas, 06-17729627 of Annemieke Meiborg, 06 418 032 09.

bannerIVD2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s